Slider

Opleiding & workshops

workshop

Wat?

Wil je je als team of persoonlijk meer verdiepen in een bepaald thema? Of lopen er zaken moeilijk in je team?

Geen volle dagen theorie met slides, wel interactieve wetenschappelijke inzichten afgewisseld met laagdrempelige oefeningen met mini-pony's die je AHA-momenten geven. Door te ervaren, blijven inzichten veel beter hangen en kan je die ervaringen onmiddellijk meenemen naar je dagelijkse (werk)context.

Een leerrijke dag midden in de natuur, het geeft je frisse (nieuwe) inzichten in je collega’s en/of in jezelf.

Vraag gratis onze brochure of bekijk de unieke workshops op deze pagina.

Praktische info en prijzen staan per workshop beschreven. 

burnout

 

Burn-out? Preventie, ACT en mythes.

Burn-out kan iedereen treffen en komt vaak langzaam onderhuids aangeslopen. In deze workshop willen wij stilstaan bij wat een burn-out precies is, hoe je het kan voorkomen en wat je kan doen als het jou of je werknemer toch overkomt. We leren stress te zien als een alarmsignaal, dat je de kans geeft om stil te staan bij wat er anders kan en hoe je dat dan kan bijsturen. ACT is daarbij een krachtige tool om tot ACTie over te gaan...

Meer info
groeimindset

 

Heeft jouw bedrijf een groei mindset?

Soms heb je een ander nodig om het beste in jezelf of in je werknemers naar boven te halen! Elke verandering begint met een andere manier van kijken … We leren jou een positieve voordenker te zijn in jouw bedrijf, jouw leven, … In deze workshop werken we o.a. rond het verkrijgen van een groeimindset, communicatie en uitdagingen. Zo inspireren wij jou om er weer voluit tegenaan te gaan!

Meer info
superwoman

 

Assertiviteit: vriendelijk "nee!" leren zeggen op verschillende manieren?

Vind je het moeilijk om in sommige situaties assertief en duidelijk voor je mening of wensen uit te komen? Vind je het lastig om nee te zeggen, terwijl het echt niet kan? Na het volgen van deze workshop gaat het uitspreken van gedachten en gevoelens je makkelijker af, juist in situaties waarin anderen iets anders willen dan jij wilt. Je leert assertiever te communiceren, zowel verbaal als non-verbaal.

Meer info
bodylanguage

 

Waarom lichaamstaal als krachtige communicatietool inzetten in jouw team?

Zonder ons er soms bewust van te zijn is non-verbale communicatie of lichaamstaal een heel belangrijke waardemeter tijdens een gesprek. We communiceren dan ook meer dan 70% non-verbaal. Deze opleiding belicht alle facetten van lichaamstaal en wat de gevolgen hiervan zijn voor je communicatie.

Meer info
IMG_8283

 

Authentiek leiderschap: do's and dont’s voor resultaatsgericht leidinggeven.

Deze training geeft je inzicht en praktische tips in het coachend leidinggeven. Je wordt bewust van wat je uitstraalt en je eigen stijl. Als leidinggevende is het belangrijk om verschillende rollen te kunnen opnemen. Zo krijg je handvaten om met jezelf als tool het beste uit je medewerkers te halen.

Meer info
Autisme

 

Hoe autisme-talent optimaal benutten?

In deze workshop leer je de signalen van mensen met autisme (h)erkennen. Je krijgt zicht op wat autisme op de werkvloer betekent en hoe je hier best mee omgaat  op vlak van:

  • De werkbeleving van mensen met autisme (en hoogbegaafdheid)
  • Het creëren van een passende organisatiecultuur
  • Passend werk
  • Passend leiding geven aan medewerkers met autisme
Meer info

"De combinatie van het thema en dit buiten zelf ervaren met de pony's was top. Nooit gedacht dat ik zo enthousiast ging zijn, bedankt !"

ACT

 

Talent ACTief inzetten op gedrag: Accept – Choose – Take action

Acceptance and Commitment Therapie (ACT) behoort tot de derde generatie gedragstherapie. In de workshop leer je hoe eenvoudige oefeningen kunnen helpen bij het veranderen van denken, voelen, doen en laten. Zo krijg je de nodige tools om in je bedrijf

  • de nodige psychologische flexibiliteit te faciliteren
  • stress op de werkplek te verminderen
  • vitaliteit en veerkracht te verhogen
  • prestaties te verbeteren
  • leiderschap te versterken
Meer info
boreout

 

Bore-out, meer dan verveling!

Bore-out is meer dan zomaar eens vervelen op het werk. Toch is de taboe hierop nog steeds erg groot: hoe vertel je je leidinggevende dat je je verveelt op het werk?
Werknemers met een bore-out komen hier vaak niet voor uit, uit angst als profiteur gezien te worden of als iemand die niet innovatief genoeg is.

Meer info
adhd

 

Hoe AD”H”D-power inzetten op het werk

In deze workshop leer je wat AD(H)D precies inhoud en krijg je zicht op zowel de positieve aspecten ervan als de valkuilen. Zo leer je hoe je  aandacht en werkgeheugen kan vergroten, impulsen en emoties beheersen en het plannen en organiseren aanpakken. Wat betekent AD(H)D op de werkvloer en hoe motiveer je werknemers die zich hierin herkennen naar de gepaste aanpak toe.

Meer info

"Nieuwe, inspirerende inzichten op een leuke manier gebracht, echt de moeite !"

hoogsensitiviteit

 

Hoogsensitiviteit, overleven met een vol hoofd?

In deze opleiding focussen we op wat HSP precies is en wat het niet is. Zelfkennis en bewustwording van  persoonlijkheid en signalen is zeker voor de hoogsensitieve werknemer van belang om zijn of haar levensloopbaan positief te kunnen vervullen. Je krijgt een hele toolbox om veerkracht te vergroten.

Meer info